2016. okt 21.

RÓLUNK

írta: Zemplén
RÓLUNK

HKFEJLEC.JPG

Lapunkról...


A HELYI KRÓNIKA első száma 1994.október 6-án jelent meg 2000 példányban.

A 70 ezer fős zempléni régióban abban az időben ez a tény sokatmondó volt, hiszen utoljára 100 évvel ezelőtt volt olyan sajtóorgánuma a térségnek, amely magánkiadásban jelent meg.

(Napjainkban pedig már csak ez az egy van!!!)

A zempléni régióban, Sátoraljaújhelyben és Sárospatakon a  századfordulón és a két világháború közötti időszakban jelentős múltra tekint vissza a helyi sajtó. Számos hivatalos, társasági és magánlap látott ekkoriban napvilágot és jutott el az olvasókhoz.
A II. világháborút követő három évben egy rövid reneszánsz következet a helyi lapok életében, amelyek előbb pártlapokká váltak, majd szép lassan felőrlődtek és megszűntek a politikai átrendeződés következtében.

Kiadónk saját erőből, minden gazdasági és politikai indíttatás és segítség, elkötelezettség nélkül jelenteti meg a lapot.
Hosszú és szisztematikus munkával elértük, hogy biztos olvasói bázisra tegyünk szert új médiaként a térségben. Sikerült olyan lapot kínálni, mely aktuálisan, közérthető témaválasztással és témakezeléssel, a helyi értékek és kapcsolatok tükrében mutatja be a településeken élők mindennapjait, sikereit és gondjait.
Mindezek mellett folyamatosan törekedtünk és törekszünk arra, hogy képet adjunk az országos és helyi vonatkozású döntésekről, azok hátteréről is.

Napjainkra a Helyi Krónika a térség egyetlen független, hiteles sajtóorgánumává vált.

Havonta 12-16 A/4-es oldalon, a borító íven kék kísérőszínnel várja olvasóit az elárusítóhelyeken Zemplén négy városában és a Bodrogköz valamint a Hegyköz további kistelepülésén.
Olvasóink iskolázottsági szintje legalább középfokú, de érdeklődéssel forgatják azt a helyi döntéshozók, a gazdasági élet vezető szereplői is.

Eddigi munkánk alapján bebizonyosodott, hogy magazinunk jó úton halad és elérte fő célját. Sikeres közéleti fórummá, tájékoztatási eszközzé vált, melyet igényelnek és igénybe vesznek az itt élő állampolgárok, civil- és társadalmi szervezetek.
Úgy gondoljuk ezzel is hozzájárulunk  szűkebb pátriánk: Zemplén, régiónk társadalmi fejlődéséhez, felzárkózásához és egyedüli független, szabad médiumként a valaha volt sajtó hagyományok utolsó örököseként szolgálja hűséges olvasóit.

Szólj hozzá