2013. ápr 10.

Szék, ajtó, telefon, fa...

írta: Zemplén
Szék, ajtó, telefon, fa...

A HAJNALI órákban törte fel a falu egyetlen élelmiszer boltját egy férfi Felsőregmecen, január végén. A tolvaj a bolt rácsait lefeszítve jutott be az üzletbe és több mint 200 ezer forint értékben élelmiszereket, szeszes italokat és a kasszából pénzt vitt magával.

A rendőrség azonban hamar a lopást elkövető – egyébként büntetett előéletű -, férfi nyomára akadt. De nem csak ő lett meg, hanem az ellopott áruk jelentős része is. A férfit a bíróság felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte.

EGY sátoraljaújhelyi lakatlan ház szomszédságából tettek bejelentést február elején a rendőrség ügyeletén, hogy a lakás udvarán láttak valakit. A kiérkező járőrök a kapunk benézve semmilyen mozgást nem vettek észre, de az ügyeletes bíztatására –a kerítésen átmászva – bementek a ház udvarára és ott egy fenyőfa mögé bújva rátaláltak valakire.

Az nem egy favágó és nem is egy törpe volt, hanem egy büntetett előéletű férfi, aki azon szorgoskodott, hogy az udvaron lévő alumínium kerti székeket összekötözze. Távolabbi célként a MÉH és a székekért kapott pénz lebegett szemei előtt, ám ebben a rendőrök megakadályozták. A férfit a bíróság 4 hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte.

A HOLLÓHÁZI Nagy-Milic szórakozóhelyen a tettlegességig fajult egy szóváltás, aminek következtében a sértett fél 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett az út megütő másik férfi öklétől. Az erősebbik férfit garázdaság miatt egy évre felfüggesztett, 6 hónapos szabadságvesztésre ítélte a bíróság és mindemellett a kiérkező rendőrök sértegetése miatt, egy becsületsértés vétsége miatti büntetésre is számíthat.

AMIT találunk, az nem feltétlenül a miénk – valahogy így foglalható össze annak az esetnek a tanulsága, ami két férfi és egy telefon háromszögéből született.

Egy szlovák állampolgárságú férfi azt a bejelentést tette a sátoraljaújhelyi rendőrségen, hogy a városi uszoda egyik öltözőszekrényéből eltűnt a drága telefonja. A rendőrség nyomozni kezdett és rá is akadt valakire, a másik férfira, aki bevallotta, hogy valóban van nála egy, az „ellopottal” azonos, de ő azt az uszoda környékén találta. Igaz azt elfelejtette, hogy valakit felhívhatott volna a telefonban lévő számok alapján és így kiderült volna kié a készülék és, hogy a telefont Ő nem tarthatja meg…

A jogtalan elsajátítást próbára bocsátással úszta meg.

HÁROM ajtószárnyat lopott el egy lezárt sárospataki lakásból egy férfi. A leakasztott fa ajtószárnyakat a minderről mit sem tudó sógorával cipelte a férfi, amikor az utcán velük szembe jövő járőrök megkérdezték tőlük, hogy honnan, hova viszik az ajtókat.

Épkézláb válasz híján – egyébként tüzelőnek szedte le az ajtókat -, felmerült a bűncselekmény gyanúja, majd be is igazolódott.

A lopást elkövető férfit tettéért, 300 ezer forint büntetésre ítélte a bíróság.

A MONYHA-tanyai erdőt dézsmálták meg azok az alkalmi favágók, akiket a járőrök füleltek le. A két férfi egy kölcsönkért Volkswagen típusú mikrobuszt pakoltak tele, több mint 4 köbméter akácfával, majd útnak indultak hazafelé. A hajnali órákban azonban Semjén belterületén a rendőrjárőrök megállították őket és ezzel a fuvar véget ért. A kivágott famennyiség az erdő tulajdonosához visszakerült.

Szólj hozzá